Hoe Theo van Gogh in de polder wegzakte

Internet, kranten, TV, radio, wie iets wil horen over "vijf jaar na Theo van Gogh" of onze nieuwe wetenschappelijk bewezen racisten van de PVV heeft dezer dagen niets te klagen.
Alles wordt bediscussieerd, behalve de merites van de orthodoxe islam of het salafistisch-jihadisme. De ene autochtone politicus vliegt de andere autochtone politicus in de haren, maar de mannen die hun vrouwen opsluiten in hun seksistische en antidemocratische geloof kunnen rustig doorwerken aan hun levensvervulling.

De boodschap van Wilders over de Islam is lomp en onbehouwen. Zijn aanpak speelt op de persoon; dat is contraproductief of leidt tot niets. Hetzelfde geldt voor zijn vrienden van D66 en de PvdA, Pechtold en Van der Laan. De laatste twee zijn vooral bezig met het bestrijden van Wilders, in plaats van het bestrijden van de achterliggende problemen die er wel zijn maar per oekaze verplicht mee dienen te vallen.
Zoals ik het ergens op Internet las kraait Pechtold nu -wapperend met een bedenkelijk onderzoek - victorie over het bewijs van extreem-rechts gedrag van de PVV, maar vragen die de samenleving aan hem als vertegenwoordiger van de politiek stelt heeft hij nog nooit beantwoord.

Zijn mening bijvoorbeeld, over de invloed van de politieke Islam, die Mohammed Bouyeri aanzette tot een moord in plaats van een democratische discussie.

De moord op Van Gogh leidde niet tot een discussie over hoe we de vrijheid van meningsuiting dienen te verdedigen tegen deze gewelddadige filosofie, maar hoe we de vrijheid van meningsuiting kunnen inperken om de beulsknechten van die gewelddadige filosofie niet verder tegen ons in het harnas te jagen.

Die bizarre discussie hoort onmiddellijk afgekapt te worden. Eerst moet duidelijk zijn dat een ieder die hier het woord gebruikt nooit zijn leven zal verliezen. Pas dan kunnen we verder met elkaar in discussie. Dat zou de les van "vijf jaar Theo van Gogh" moeten zijn.

Helaas is het makkelijker politieke opponenten te verketteren of arrestatieteams op botte cartoonisten af te sturen. Het monsterverbond van de orthodoxie en de veiligheid van de polder: de boodschappers uitgeschakeld, maar de boodschap blijft. Hoe deerlijk vergist democratisch Nederland zich.